Eindfeest

15 december 2017

Het eindfeest was een groot succes! Er waren ouders, broertjes, zusjes, juffen en buurtbewoners. Met meer dan 60 man was het een gezellige drukte. Een mooie manier om dit project met elkaar af te sluiten.

We zijn begonnen met een presentatie over het UP-project. De mediacoach liet via een groot scherm foto’s zien van mediateam Jouw tijd, mijn tijd. Daarbij vertelde ze over wat er elke week is gedaan. Alle activiteiten kwamen langs: het kennismaken, spelletjes spelen, de dag in het park, de bijeenkomst over media, het bezoek aan de bibliotheek en het interviewen van de politie. We eindigden met een filmpje, waarin meiden vertelden wat ze leuk vonden aan het project.

Daarna kwam het mediateam naar voren. Iedereen uit het publiek mocht vragen stellen. ‘Wat vond je het leukst om te doen?’ ‘Welke vraag heb je aan de politie gesteld en wat was het antwoord?’ De meiden beantwoordden rustig en duidelijk elke vraag. Zo stoer van ze!

‘Het leukst vond ik dat we naar de bibliotheek gingen en elkaar voorlazen.’

‘Ik vind de vrouwen heel lief en het is gezellig met ze.’

‘Ik vond de spelletjesmiddag het leukst.’

‘Ik vond het erg leuk om naar park Transwijk te gaan. Met de oma’s gingen we voetballen en we hebben veel lol gehad.’

‘Ik vond het leuk dat de politie kwam. Ik heb veel vragen gesteld en veel informatie gekregen.’

‘Het was hartstikke gezellig!’

Hierna kwam de krantjesquiz, waar we zo naar uit hadden gekeken. Iedereen had een geel en blauw briefje. Er kwam een vraag in beeld en dan moest je de juiste kleur briefje in de lucht steken. Daarna keken we welk antwoord goed was. Het was duidelijk dat de meeste mensen de krantjes goed hadden gelezen. We hebben er veel lol mee gehad!

Vervolgens kwam het officiële gedeelte: de certificatenuitreiking. Iedereen van het mediateam kreeg een certificaat en een ballon. De meiden gaven aan de oudere dames een mooie roos. Er zijn heel wat handen geschud. Het was een mooi moment, waarbij iedereen stralend voor het publiek stond.

Als afsluiting waren er lekkere hapjes en drankjes. De cakejes mocht je zelf versieren. Smullen!

Het UP-project is afgelopen. De meiden van Stichting Al-Amal en de oudere dames van dagbesteding Attifa blijven elkaar wél zien. Het is zo goed bevallen om met elkaar activiteiten te ondernemen dat ze hiermee door blijven gaan.

Op televisie
De reporters van U in de wijk waren aanwezig. Zij hebben het hele feest gefilmd en een aantal mensen geïnterviewd. Dat was best spannend! Op woensdagavond 20 december om 18.00 uur was de uitzending op U in de wijk:

Maak een Gratis Website met JouwWeb