Week 2: Spelletjes spelen

10 november 2017

We hebben spelletjes gespeeld!
Er waren twee favorieten: Twisted eyes en Rara, wat ben ik?

Twisted eyes
Bij Twisted eyes krijg je een kaartje waarop staat wat te tekenen. Hierbij zit een addertje onder het gras, want je krijgt een bril op. Niet een bril waardoor je beter ziet, maar waardoor je juist minder scherp ziet. De tijd wordt gezet en dan… tekenen maar! Iemand anders moet raden wat je tekent. Héél moeilijk, maar ook erg grappig

Rara, wat ben ik?
Bij Rara, wat ben ik? krijg je een soort indianentooi op je hoofd. In plaats van een veer heb je een kaartje erin staan, die je zelf niet kunt lezen. Op het kaartje staat een voorwerp of dier. En jij moet dan gaan raden wat je bent. Ook al zo moeilijk en ook al zo grappig! Gelukkig krijg je wel een kaartje erbij met voorbeeldvragen. Deze mag je stellen en de anderen geven antwoord.

Rara, wat ben ik? Als hint kwam naar voren ‘Je kunt er stamppot van maken.’ Rara, wat zou het zijn? Het juiste antwoord was: aardappel.

De meiden werden fanatiek van het spelen. Meerdere keren klonk er in de ruimte: "Niet kijken!" Er werden duidelijke afspraken gemaakt onderling: "Eerst is zij aan de beurt, dan ben ik en dan ben jij."

Lekkernijen
Tussendoor werd iedereen verwend met een gebakje. De keuze was tussen appelkruimel of rijstevlaai. Nou, dat ging erin als koek! Of… moet ik zeggen: gebak. ;) Bij de taart werd er Marokkaanse thee geschonken op de originele manier. 

De tijd vloog voorbij. Er is veel gelachen en gesmuld met elkaar. Ook werden er druk foto’s gemaakt door het mediateam Jouw tijd, mijn tijd. De mooie resultaten hiervan kunt u hier en in het krantje bewonderen. Daarnaast hebben de meiden aantekeningen gemaakt over de dag. Wat bleek: ze vonden het erg leuk.

Hajar: "Het is een heel leuk spel. Met de oma’s doe je veel dingen en maken grappen. Vandaag was het heel leuk."

Safae: "Het was heel leuk en die oma’s zijn ook heel grappig."

Douae: "Vandaag 10 november was het heel leuk. We speelden ‘Rara, wat ben ik’? en ‘Twisted eyes’. Het was super grappig. Ze spraken soms iets verkeerd, maar dat maakt helemaal niet uit. We verbeterde ze en lachte veel. We hebben lekkere gebakjes gegeten."

Rabia: "Het was heel gezellig vandaag! Spelletjes spelen en lekker thee drinken! Super!"

Zayneb: "We hebben leuk gespeeld."

Aantekeningen Ikram

Arabisch schrijven

De tijd vloog voorbij


Met glimmende ogen ging iedereen richting huis. Op naar volgende week! Dan hopen we dat het zonnetje schijnt, want dan gaan we lekker het park in.

Maak een Gratis Website met JouwWeb