Week 1: Kennismaking

3 november 2017

Het UP-project ging van start!

3 organisaties bundelen hun krachten om meiden en dames van Marokkaanse afkomst in Utrecht Kanaleneiland met elkaar te verbinden. Vanaf nu zal deze groep wekelijks op vrijdagmiddag samen komen. Op vrijdag 17 december wordt er afgesloten met een knallend eindfeest, waarbij u van harte welkom bent. Via deze website houden we u met veel plezier op de hoogte van de activiteiten en belevenissen. 

Wie is wie?

De startbijeenkomst stond in het teken van kennismaken met elkaar. In het begin was het aftasten. Wie zijn die meiden en dames? Wat komen we hier doen? Wat staat ons te wachten? Al snel was het onwijs gezellig. Zet zoveel dames in 1 ruimte en er wordt vanzelf op los gekletst. Het praten ging in 3 talen: Nederlands, Arabisch en Berbers. Gelukkig waren er genoeg mensen om te vertalen en met gebaren kom je ook een heel eind.

De meiden van Al Amal vormen met elkaar een mediateam. Zij zijn de drijvende kracht achter deze krant en de website. Druk maken ze aantekeningen om een mooie bijdrage te leveren. We hebben met elkaar een naam gekozen voor ons mediateam. De keuze is gevallen op: Jouw tijd mijn tijd. Dit past perfect bij het thema van deze weken: Vroeger en nu.

Notitieboekjes mediateam Jouw tijd mijn tijd

Wat we al over elkaar te weten zijn gekomen

Bijna iedereen woont in Kanaleneiland. Sommigen wonen in een wijk vlakbij, zoals Overvecht of Lombok. En één dame woont in IJsselstein. Iedereen houdt van lezen. Wat een mazzel! Want we gaan ook een keer met elkaar naar de bibliotheek. Iedereen heeft een mobiele telefoon. De meiden zelfs mét internet, maar sommige dames hebben een klein mobieltje om alleen mee te bellen. Ook werd er gevraagd naar de leeftijd. Wat blijkt? De meeste dames zijn ongeveer 58 jaar, maar sommigen zijn al ouder dan 80! En de meiden zijn tussen de 8 en 13 jaar oud. Mooi hoor, hoe twee van zulke verschillende generaties elkaar leren kennen.

Wat willen we allemaal gaan doen?

We hebben gekeken naar wat ons leuk lijkt om allemaal te doen in de komende weken. Hiervoor waren véél ideeën. Kijk maar:

Volgende week

We zullen niet alles gaan doen, maar gaan wel allemaal leuke activiteiten ondernemen. De volgende keer gaan we thee drinken met wat lekkers en… spelletjes spelen! Iedereen neemt een spelletje mee. Met enthousiasme is er nagedacht over wat leuk is om mee te nemen. Ik ben er nieuwsgierig van geworden. U ook? Lees dan volgende week over welke spelletjes er zijn gespeeld.

Maak een Gratis Website met JouwWeb