Week 4: Media

24 november 2017

Het was de week van ‘Generatie media: samen mediawijs’. Daar sloot deze bijeenkomst mooi op aan. We zijn met elkaar aan de slag gegaan met media. Wat is het en hoe gebruik je het?

’s Ochtends is mediacoach Elleke op radio M van RTV Utrecht geweest. Zij werd geïnterviewd over het UP-project. Wat bijzonder! De dj stelde prikkelende vragen, zoals: 
‘Vinden die meiden het wel leuk om elke weet iets te doen met oudere dames?’
‘Jongeren en ouderen hebben elkaar toch niks te vertellen?’

Wij weten inmiddels wel beter. Het is elke week hartstikke gezellig! Wil je weten wat Elleke antwoordde en hoe het gesprek verder ging? Ga dan naar de website en luister naar het hele interview bij minuut 39.20.

Tijdens de bijeenkomst hebben we ook naar de uitzending geluisterd. Iedereen vond het leuk om te horen. Alleen… werd er op de radio gezegd dat jongeren de hele dag door op hun telefoon zitten. De meiden van dit project doen dat helemaal niet. Zij zijn mediawijs en ook nog wat jong om meerdere accounts te hebben. Zij weten heel goed wat de voor- en nadelen zijn van Social Media. 

Nadelen

  • Mensen kunnen misbruik maken van je foto’s
  • Je persoonlijke gegevens kunnen voor andere dingen gebruikt worden

Voordelen

  • Je kunt online opzoeken wat je niet weet
  • Je kunt op Social Media vragen stellen aan mensen
  • Je kunt online het nieuws volgen
  • Je kunt met elkaar chatten
  • Via Social Media heb je snel en makkelijk contact

De oudere dames gaven aan ook niks met Social Media te doen:
‘Ik ben te oud.’
‘Ik heb geen ervaring.’
‘Ik heb het nog nooit geprobeerd.’

Hier hebben we verandering in aangebracht!

We zijn met elkaar 2 accounts gaan maken voor Jouw tijd, mijn tijd. Social Media kun je namelijk gebruiken om persoonlijke ervaringen te delen, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook alleen maar algemene informatie op zetten of delen wat je hebt gedaan met het project. Dit zijn we gaan doen.

Een aantal dames en meiden hebben een Facebook account proberen te maken, maar er lukte iets niet met aanmelden. Wat er mis ging, is een raadsel, maar wel is er besproken en bekeken wat Facebook is. Daarna zijn er spelletjes gespeeld, waarbij Lingo favoriet bleek.

De andere dames en meiden hebben een Twitter account aangemaakt. Dit is goed gelukt! Neemt u een kijkje? Gaat u ons volgen?

De dag hebben we passend afgesloten met smileys. Teken de smiley van wat jij van vandaag vond. Dit is het resultaat:

Een van de dames vond het allemaal: zóóóóóó! Waarbij ze haar duimen hoog in de lucht stak. Een geslaagde middag dus!

Volgende week gaan we met elkaar naar de bibliotheek in Kanaleneiland. We krijgen daar een rondleiding. Ook gaan we boeken voor elkaar uitkiezen en (voor)lezen. Iedereen kijkt er nu al naar uit!

Maak een Gratis Website met JouwWeb