Week 5

1 december 2017

Wat werden we deze week gastvrij ontvangen in Bibliotheek Kanaleneiland! Koffie, thee, druifjes en een grote schaal met winters snoepgoed stonden op ons te wachten.

Van Erica kregen we een rondleiding door de bieb. Voor iedereen van 0 tot 100 jaar oud is er van alles te doen. Uiteraard kun je er boeken lezen of lenen om thuis te lezen, maar je kunt er ook terecht voor ondersteuning en om te leren. Bijvoorbeeld:
Taal doet meer: de Nederlandse taal leren op woensdag van 10.00-12.00 uur.
Doe mee Startpunt: alle digitale vragen stellen op woensdag van 10.00-12.00 uur.
Skoolzone: hulp bij het maken van je spreekbeurt of werkstuk voor kinderen van 8-12 jaar op maandag, woensdag en vrijdag van 15.00-17.00 uur. 

Zelfs baby’s krijgen een pasje voor de bieb met een cadeautje erbij. De ouders kunnen speelgoed lenen en er is een speciaal babyuurtje. Heel leuk, want dan kruipen de baby’s tussen alle boeken rond.

Na de rondleiding zijn de dames en meiden met elkaar gaan (voor)lezen. Het was een knusse bedoening. Met elkaar verdiept in een boek. Het ene stel had een zoekboek, de ander een Nederlands boek en weer anderen lazen een Arabisch boek. Er zijn allemaal leuke zithoekjes in de bibliotheek, waardoor er genoeg plek was voor iedereen.

Douae A.
‘Vandaag was het leuk. We gingen naar de bieb en gingen voorlezen. Super leuk dus.’

Fatima Zahra
‘Jemina is een lieve oma. Ze kan heel goed lezen en ze is een lieve oma. We hebben samen Vos en Haas gelezen. Het was heel leuk. We hebben ook Kaatje bij de dokter gelezen.’

Fatima Zohra
‘Vandaag zijn we in de bieb. Ik en Zeyneb moesten voorlezen voor Tahira. Want de opdracht was dat we een plekje in de bieb moesten zoeken en moesten voorlezen voor Tahira en Tahira ging ook voor ons voorlezen en het boek heet Zoek Boek. En het was een leuke dag!’

Rabia
‘De dag begint meteen al leuk met een rondleiding. Super! Ook een informatieve Skoolzone verhaal. Vandaag twitteren! Ook mooie foto’s gemaakt.’

Wilt u weten wat Rabia heeft getweet? Kijk dan op twitter.com/jouwtijdmyntijd

Volgende week
De politie komt langs! Een ding is zeker: wij gaan de politie het hemd van het lijf vragen. Wat doen ze precies? Waarom heeft diegene gekozen om agent te worden? Wat is zijn/haar lievelingseten?

 

Eindfeest
Het einde van het UP-project komt in zicht. Op 15 december vieren we dat we ontzettend leuke en leerzame weken met elkaar hebben beleefd. Ook krijgen de meiden van Jouw tijd, mijn tijd een certificaat uitgereikt, omdat ze hebben laten zien goeie media te maken.

U bent van harte welkom om te komen! Het feest is op vrijdag 15 december van 15.00 tot 16.30 uur bij Attifa (Amerikalaan 199). Er zijn hapjes, drankjes, wij vertellen meer over de belevenissen en er zijn leuke activiteiten. Loopt u gerust binnen, aanmelden hoeft niet.